Forfatter: Simen Eriksen

, Publisert

Dekode har gjort WordPress klare for Instant Articles

WordPress tilbyr et hav av god funksjonalitet og det meste av den er gratis. Det er ingen overraskelse at WordPress nå har en utvidelse for Facebook Instant Articles, men for oss i Dekode var det en overraskelse at vi skulle utvikle den! I samarbeid med Automattic og Facebook, har et av våre utviklerteam gjort at ca. 250 millioner nettsider nå kan laste ned utvidelsen. Er du på WordPress har du god tid til å bli klar før 12. april, da åpner nemlig Facebook Instant Articles-strømmen for alle brukere. 

Instant Articles er enkelt forklart Facebooks egen mobiloptimalisering av nettsider. Innhold som publiseres på nettsider kan ved hjelp av en Instant Articles-utvidelse sendes til Facebook via en RSS-feed. Når brukerne trykker på innholdet i Facebook-feeden, er det praktisk talt ingen lastetid. Derfor har Facebook merket alle Instant Articles med et lyn-ikon.

Debatten om Instant Articles har versert i norske medier de siste månedene. Bør norske medier ta i bruk Instant Articles og hvilke konsekvenser vil det få? Dekode har ikke tatt stilling i denne debatten, men vi konstaterer at det er svært vanskelig å konkurrere med uovertruffen brukervennlighet.

mann ser på telefon med facebook instant articles artikkel

Open source og brukervennlighet er to viktige grunner til at Dekode har spesialisert seg på WordPress. Instant Articles-utvidelsen er enda et eksempel på at tilpassing til ny teknologi og utvikling skjer hurtig på verdens største publiseringsløsning (60% av CMS). Hadde Dagbladet vært på WordPress ville de fått utvidelsen gratis. Kostnadseffiktivitet er derfor et annet stikkord. Hos Dekode ønsker vi å jobbe smart. Når man jobber smart får man mest mulig ut av sine kunders budsjetter.

Ta kontakt hvis du er nysgjerrig på hva WordPress kan gjøre for deg! Er du allerede på WordPress vil du kanskje benytte deg av Instant Articles? Gi oss en lyd og vi kan hjelpe deg med å installere utvidelsen.

Les hva WordPress selv har å si om denne integrasjonen ved å trykke her.