Forfatter: Alexander Fallo

, Publisert

Q&A med vår nye designer!

Vi er veldig glade for at vi endelig kan presentere vår nye designer for omverdenen. Øyvind Ellingsen kom til oss fra Uniform for en ukes tid siden (og skal forhåpentligvis bli her lenge). Øyvind skal i hovedsak arbeide med digitalt design og konseptutvikling, og har kompetanse innen brukeropplevelse, tjenestedesign, konseptutvikling, merkevarebygging og identitet, design og utvikling. For oss betyr dette at vi får massevis av erfaring, talent og klokskap. Noe vi er godt fornøyd med. 

 

Velkommen skal du være Øyvind! Som kjent er et menneske mange ting (og et menneske er ingen øy), men hvem er Øyvind Ellingsen oppsummert i et par setninger?

Ein sindig sogning. En som liker å løse problemer, utfordre til å se ting i større perspektiv og ikke bare løse symptomene, men de faktiske problemene. Pragmatisk i tilnærming. Opptatt av innsiktsbasert, brukersentrert og funksjonelt design.  

I låta «Take care»  synger Drake:
I’ve asked about you and they told me things
But my mind didn’t change and I still feel the same
What’s a life with no fun? Please, don’t be so ashamed
I’ve had mine, you’ve had yours, we both know.. We know…

Med andre ord så har de fleste av oss en fortid, la oss være ærlige her, men hva har du gjort de siste årene? Noe du vil trekke frem? 

Jeg har gjort mye opp gjennom årene. Alt fra styringssystemer for skip og industri, intranett for store, offentlige og private aktører, fra større konsernnettsteder til små applikasjoner, små nettsteder og kampanjer.

Høres fint ut, men nå er det oss da. Endelig! Men hvorfor Dekode?

Jeg ønsket å komme til et mer digitalt miljø og Dekode er jo heldigitalt, så det passer bra. Jeg er opptatt av å lage gode digitale tjenester, og for å få til det er det nødvendig å ha et godt fagmiljø og ikke minst være tett på utvikling og teknologi.

Takk, det var snilt sagt. Hva er dine forventninger da?

Gleder meg til å være tettere på utviklingsløpet og jobbe sammen med utviklere for å hente ut mer av potensialet i prosjekter/tjenester enn jeg har fått til tidligere. Med en tettere involvering og samskaping mellom design og utvikling tror jeg resultatene vil bli vesentlig bedre!

Hva mener du er de viktigste komponentene som må til for å gjennomføre et vellykket prosjekt fra a til å?

Jeg mener at et vellykket prosjekt krever dedikerte folk på begge sider, både hos kunde og hos oss. Det krever også god innsikt om kundenes kunder, landskapet og det større bildet, og det å finne ut av hva som er de faktiske problemene. Hvis man ikke vet hvem man snakker til (målgruppene), hva de har av oppgaver og behov eller hva problemet er, så klarer vi heller ikke å lage treffsikre og gode løsninger. Og dermed heller ikke levere vellykket prosjekt.

Hva er det som hindrer et prosjekt i å bli “vellykket”…

Mangel på innsikt tenker jeg er en stor risiko. Man kan komme langt med antagelser og magefølelse, men man kan også tryne spektakulært. Med innsikt om hvem man skal nå og med hva, så er det større sjanse for at man treffer. Ellers kan lavt kunnskapsnivå hos innkjøper (kunde), feil ambisjonsnivå, dårlige økonomiske/tidsmessige rammer være med på å stikke noen kjepper i prosjekthjulet. 

Hva er de fineste/beste/gjennomførte nettsidene/designjobbene/etc du har kommet over i 2017? (og kort om hvorfor hvorfor?)

Denne må jeg tenke litt på …

Jeg har fått litt sladder om at du er over gjennomsnittet musikkinteressert og driver med litt DJ-virksomhet i garasjen… Spotify oppsummerer i disse dager hva brukerne deres har hørt på mest i året som har gått, det kan være en flau og overraskende opplevelse (det var det for meg…).  Derfor spør jeg heller: Hvilke topp fem låter tror du at har hørt mest på i 2017?

Siden jeg nesten ikke bruker Spotify, men holder meg mest i undergrunnen, så er det ikke like relevant kanskje? Og så er det sjelden en låt går på repeat hos meg, men om man må nevne noe så satte “Is it always binary” av Soulwax seg på hjernen.

2018 er rett rundt hjørnet og her har du en spåkule (jeg kaster her en spåkule over til Øyvind)! Hva ser du i kula? 

Håper jo at politikken dreier seg i en litt mer fornuftig retning enn det ser ut til at den gjør, spesielt i USA. Ellers tenker jeg det skjer mye spennende på teknologi og i det digitale fagmiljøet som det blir interessant å følge med på. GDPR er jo en av de store kommende omveltningene for mange, og her vil det nok komme både gode og dårlige eksempler på hvordan man håndterer det. Hodeløse-CMS-systemer er også spennende, og det blir gøy å følge med på Sanity.io som er en norskprodusert løsning som virker lovende. Og så må vi få både staten og store bedrifter ut av digitaliseringsgjørma der de flytter papirskjema til digitale skjema. De bør heller fokusere på å utvikle digitale tjenester. Det bør bli større konsolidering og færre offentlige nettsteder. Når kommer gov.uk til Norge? Jeg håper det er like rundt hjørnet.

Det gjør vi også! Da er dette intervjuet perfekt med tanke på antall ord. Folk har ikke tid til lange intervjuer lenger har jeg lest et sted. Men takk for praten!