Forfatter: Julia Edin

, Publisert

Hvordan er det å jobbe som utvikler hos Dekode? 

Det er gått litt over ett år siden Rasmus Rimestad begynte å jobbe som utvikler i Dekode. Sammen med andre utviklere og prosjektledere jobber han i forvaltningsteamet – der det er kort vei fra et ønske om endring av rutiner, til faktisk å implementere det. Vi har tatt en prat med Rasmus for å høre hvordan han synes det er å jobbe for Dekode. 

Rasmus Rimestad jobber som utvikler i Dekode

Fra brannslukking til planlegging
I min forrige jobb var jeg vant til mye brannslukking, forteller Rasmus, –men hos Dekode har vi både tid, økonomi og oversikt nok til å se ting i et større perspektiv. På den måten kan vi lage gode rutiner og unngå å løpe etter sider som kræsjer.

Utover høsten vil Dekode også implementere flere tverrfaglige team for å bygge sterke og effektive samarbeid. –Det var et veldig hyggelig miljø å komme inn i. Det er trivelige og dyktige folk som jobber her, og mange utfordrende arbeidsoppgaver.

Toveiskommunikasjon
Dekode, som startet opp i 2010, har tatt steget fra å være oppstartfasen til å bli et stort og seriøst firma, som nå er størst på WordPress i Skandinavia. –Jeg synes det er veldig gøy å være med på denne utviklingen, sier Rasmus, – og å få være med på å forme firmaet fremover.

Hillevi Røstad er CAO i Dekode

Dekode Days er et eksempel på hvordan de ansatte får være med å påvirke. To til tre ganger i året samles alle ansatte til to dager med foredrag, workshops og sosiale aktiviteter. Da er det både de ansatte og ledelsen som holder foredrag, kommer med innspill og inspirere hverandre.

–Vi prøver å bygge en åpen kultur med toveiskommunikasjon gjennom Dekode Days, sier administrasjonssjef Hillevi Røstad.
Vi har også jevnlig medarbeiderundersøkelser og -samtaler og er lydhøre for innspill. Det er summen av menneskene som er Dekode og Dekodes verdi. Vi er en kunnskapsbedrift som er avhengig av å høre på de ansatte.  

Ikke bare WordPress
Dekode har status som én av elleve WordPress VIP-servicepartnere i verden, og jobber med store WordPress-prosjekter for en rekke norske og internasjonale kunder, som Cappelen Damm, Kirkens bymisjon, Kreftforeningen, Redningsselskapet, og mange fler. Da er det kanskje noe overraskende at Rasmus sier han ikke er «super-fan» av kun å jobbe med WordPress? 


Jeg er ikke «super-fan» av å bare jobbe med WordPress, men i WP kan man også implementere andre verktøy. Ledelsen her vet hva som er mine styrker og svakheter, og sammen finner vi ut hva som fungerer best, både for meg og hva som er den beste løsningen for nettsiden og kunden

Utvikler Scott presentere og inspirere på Dekode Days.

Skreddersyr løsninger
I Dekode er det over 35 kreative teknologer fordelt på produkteiere, prosjektledere, designere og utviklere. Noen jobber «remote» fra andre byer og land, men de aller fleste sitter i de store fine lokalene i Tollbugata i Oslo.  Innerst i lokalene, der Rasmus har sin plass, henger det en stor skjerm som han stolt viser frem.

Her har jeg laget et program som gir en oversikt over hvor mye ledig plass det er på diskene til våre kunder, hvilke henvendelser vi har fått inn, feil vi må rette og hvem som har fått delegert ansvaret for å følge det opp. Å få samlet dette, og å se det på en stor skjerm, gjør at det rett og slett blir lettere å få oversikt og å få gjort noe med det, forteller han.  

Fleksibel arbeidsplass
Rasmus er en av de som kommer på jobb klokken åtte og drar hjem i fire-tiden. Og med tre barn og et hektisk familieliv er det kanskje ikke så rart. –Da klarer jeg å skru helt av når jeg er hjemme og å ha full konsentrasjon når jeg er på jobb, sier han. Andre foretrekker en mer fleksibel arbeidsdag, noe som Dekode legger til rette for.

Som ansatt i Dekode er det også rom for kompetanseutvikling. –Vi oppfordrer våre ansatte til å lære mer, sier Hillevi. –Vi vil gjerne at de selv finner noe de brenner for og ønsker å fordype seg i. Vi sender alle våre front-end utviklere på Nordic.JS-konferansen og hele Dekode reiser hvert år på WordCamp. Vi vil at våre ansatte skal kunne vokse her. 

Er du vår nye kollega?  

Dekode søker nå etter flere nye utviklere – og kanskje er det nettopp deg vi er på jakt etter?
Vi søker en back-end utvikler med evne til å tenke helhetlig, være selvgående og samtidig samarbeidsvillig. En som kan drive prosjektene frem mot mål. Her blir du del av et engasjert, hyggelig og tverrfaglig team, som trives med utfordringer og det å komme frem til løsninger sammen.

Jeg håper på en ny kollega med bred kompetanse, som ikke er redd for å jobbe med gammel kode eller skape ny, sier Rasmus og legger til at Dekode både kan by på et hyggelig arbeidsmiljø, fine og sentrumsnære lokaler og en veldig god lunsj! 

Se stillingsutlysningen på utvikler her.
Vi leter også etter en DevOps Manager og UX designer.

Les også:
Er du den vi leter etter? – en sofaprat med Henning Hovland (CTO) 
 Hva er Digitalt design?