Nettside

Facebook`s EFTW

Mobil skjermbilde av Facebook`s EFTW
Desktop skjermbilde av Facebook`s EFTW

Nettsiden bygget vi ved hjelp av vårt modulære rammeverk, som vi har jobbet med og perfeksjonert over en lang periode, samt benyttet oss av på flere tidligere prosjekter.

Mobil skjermbilde av Facebook`s EFTW

Vår ekspertise på modularitet var en av grunnene til at Facebook valgte oss som samarbeidspartner over flere av de ypperste WordPress-byråene i verden.

 

 

Nettbrett skjermbilde av Facebook`s EFTW

Våre designere og utviklere jobbet sammen i tospann for å løfte flatt design til noe interaktivt og spennende – samtidig som det er brukervennlig.

«A major goal for the Engineer for the Week (EFTW) program is to share the challenge and excitement of building a tech product with students. My favorite component of collaborating with Dekode was that our process reflected our goal. Dekode solved many challenges to deliver the product and brought great energy throughout. Working with Dekode was a highlight of our year and we look forward to more collaborations in the future. Right now, we’re excited to leverage the EFTW website on our journey to inspire young builders everywhere»

– Hassan Karaouni, EdMod Labs at Facebook.

Over Atlanteren

Å jobbe på tvers av landegrenser og tidssoner kan by på utfordringer. Med en kvalifisert kunde som Facebook, med eksperter i alle byggets etasjer, var dette et prosjekt som krevde det beste av oss. Korte tidsfrister og Skype-møter på nattestid, vel vitende om at koden vi leverte på løpende bånd skulle holde høyeste standard, gjorde at vårt team virkelig fikk noe å bryne seg på.

Spillestil og formasjon

Noe vi sjeldent kommuniserer til omverden er alt det menneskelige som foregår bak teknologien. Det er tross alt mennesker som koder, og det er mennesker som har prosjektansvar. Her i Dekode er har vi mange spesialister å ta av, så det å velge de rette spesialistene til rett jobb er en av de viktigste oppgavene vi har når vi får inn et nytt prosjekt.

Kommunikasjon mellom vår prosjektleder og kundens prosjektleder, dialogen fra vår designer til kundens designer og fra utvikler til utvikler. Alt dette teller.

På EFTW fikk vi erfare hvor viktig det er å velge folk som komplementerer hverandre. Når kravene er skyhøye og tidsfristen kort, er det ikke tid til å kåle det til, det å ikke hjelpe en på laget som trenger en hånd, er ikke en mulighet, selv om du har hendene fulle.

På dette prosjektet spilte vi hverandre gode, og som vår prosjektleder Marius så fint sa det: “Det som er så gøy med å jobbe i Dekode, er at når vi er “on fire”, er nivået vårt helt sinnsykt”.

En nettside er ikke statisk

På grunn av vår måte å arbeide på og vårt modulære rammeverk, har Facebook nå et verktøy de benytte seg av i takt med at prosjektet utvikler seg. Dette var noe de etterspurte helt fra første stund.

Dette betyr i praksis at de både kan bygge på nettsiden, legge til og trekke fra, uten å ødelegge funksjonaliteten. De kan selv legge til nye funksjoner og design inne i rammeverket om de skulle ønske det. Dette kan de, fordi vi har lagt til rette for det og det er slik vi ønsker å jobbe. For oss er ikke en nettside ferdig når vi er ferdige, det er da det virkelige arbeidet begynner, og det er det vi klargjør kunden for.

Kunde:
Facebook

Rolle:
Rammeverk
Interaksjonsdesign
Visuelt design

Frontend-utvikling
WordPress

Url:
engineerfortheweek.fb.com/