Digital strategi

Høyre.no

Mac med skjermbildet fra høyre sin nettside, der det er bilde av Erna og testen

Høyre er per dags dato det regjerende partiet i Norge og har styrt landet med Erna Solberg som statsminister siden 2013.

I desember 2020 lansert vi nye høyre.no der vi samlet deres 375 tilhørende sider for lokallag under én fane. Multisiten er på 6 forskjellige språk, har nytt design og et forbedret medlemsområde (Mitt Høyre). 

Høyre ønsket en ny modulbasert nettløsning som kunne ivareta deres kommunikasjonsbehov – både med tanke på å nå ut til sine lokallag og medlemmer, og tydeligere kunne vise utad hva de står for. 

– Vi ønsket en modulbasert tilnærming, der vi sammen med et byrå kunne definere hvilke blokker vi trengte. Vi ville at det skulle bli en lek å bygge nettsider for hovedorganisasjonen og lokallag – og ikke en pinsom affære, sier Christian A. Schjelderup, digital rådgiver for Høyres stortingsgruppe.

Valget falt på oss i Dekode, som startet på prosjektet i månedsskiftet mai/juni 2020. 

Logo til Høyre - blå bakgrunn med hvit sløyfe på

Design for digital flater

Samtidig med ny nettside ble også ny visuell profil lansert. Høyre har selv stått for mesteparten av det nye designet, med kommunikasjonsrådgiver og ansvarlig for visuell utforming i Høyre, Christian Hushovd i spissen. 

Vår designer i Dekode, Joachim Söberg bidro med å fasilitere og tilrettelegge for at designet skulle bli optimalt på web. Vi laget et komplett designsystem for web som inneholder alle Høyres innholdsblokker. Designsystemet inkluderer blant annet fargepalett, kontraster og fonter. 

Verktøykasse – også for lokallag

Med 375 tilhørende nettsider for lokallagene, hadde Høyre.no også veldig mange redaktører. De mange tilhørende sidene ble samlet under en nasjonal side, høyre.no, der man lett kan finne frem til lokallaget der du bor og sider for både fylkeslag og lokallag. 

For Høyre var det veldig viktig at løsningen skulle ha lav terskel for redaktørene og ulike brukerstrukturer etter brukernes ulike roller. For eksempel har nå redaktører på lokalt nivå et forenklet design, slik at det skal være lett og forståelig for alle å distribuere lokale oppdateringer i samme design. Jobber du på den nasjonale plattformen har du et mer avansert grensesnitt, med langt flere muligheter.  

– Uten våre tillitsvalgte og bidragsytere i lokallag hadde vi ikke vært mye. Derfor er det så viktig å ha en god multisite, slik at også de som sitter i lokallagene får en verktøykasse de kan ta i bruk for å kommunisere på best mulig måte.

Christian A. Schjelderup, digital rådgiver for Høyres stortingsgruppe.

Smidig prosess

For å gjøre prosessen smidig og effektiv inviterte vi kunden inn i Figma fra dag én. På den måten kunne de se våre designfiler og vi kunne jobbe tett sammen hele veien. 

Høyre kunne kommentere rett i filene, og møter ble avtalt for avsjekker underveis. Tekster til nettsiden kunne legges rett i de delte arbeidsfilene. Å samarbeide på denne måten ga oss alle veldig stor tillit og styrket engasjement til prosjektet. 

Migrasjon

Dekode har listet ut alle detaljer, migrert og eksporter gamle artikler og info fra tidligere sider, og har hentet ut veldig mye datamaterialet fra medlemssystemet Winorg. 

Dette har spart Høyre for veldig mye arbeid. Ved å ikke bruke krefter på en stor ryddejobb, har de i stedet hatt mulighet til å bruke verdifull tid på å spisse innholdet om hvem og hva Høyre er. 

– Det er klart at den nye nettsidene påvirker hvordan vi kommuniserer. Det nye Høyre.no tilgjengeliggjøre og presentere programmet og valgløftene våre på den beste mulige måten, slik at velgere skal ta lettest mulig valg.

 Christian A. Schjelderup

Nettbrett skjermbilde av Høyre.no

Medlemsområder

Mitt Høyre var tidligere en slags community-løsning som var forbeholdt tillitsvalgte i Høyre og ikke det normale medlemmet.

Dekode laget et nytt Mitt Høyre der alle som melder seg inn får innlogging. Der kan de redigere sin egen profil og man kan enkelt betale for nytt medlemskap. På den måten får Høyre en gyllen mulighet til å kommunisere direkte til sine medlemmer. Samtidig gir personlig innlogging tilgang til mer eksklusivt innhold, som skaper merverdi for medlemmene.

Dekode har også jobbet med betalingsløsninger og laget en egen “flyt” for å gjøre prosessen med innmeldinger, samt å gi enkeltgaver eller bli fastgivere, enda lettere for brukerne.  

– Det er klart at den nye nettsidene påvirker hvordan vi kommuniserer, sier Christian A. Schjelderup . – Det nye Høyre.no tilgjengeliggjør og presenterer programmmet og valgløftene våre på den beste mulige måten, slik at velgere skal ta lettest mulig valg. 

Klar for valg

Med nye nettsider er Høyre nå godt rustet for den beste mulige kommunikasjonen i tiden frem mot valget. Samarbeidet mellom Dekode og Høyre er et langsiktig, strategisk samarbeid som vil fortsette -også etter valget, slik at nettsiden vil være i kontinuerlig utvikling. 

 

Kunde:
Høyre

Rolle:
WordPress
Front-end
Back-end
Prosjektledelse
Forvaltning

Url:
hoyre.no

Alle bilder: Høyre