Nettside

Miljøpartiet De Grønne

Rasmus Hansson

Vi startet samarbeidet med Miljøpartiet De Grønne i forbindelse med stortingsvalget 2013, da utviklet vi nye nettsider for partiet. Dette samarbeidet har pågått siden den gang og ved stortingsvalget i 2017 fungerte fortsatt nettsiden å gi potensielle velgere og partimedlemmer god oversikt over partiets politikk og personligheter. I tillegg har den gjort en god jobb som et kampanjeverktøy for innsamling av valgmidler. I forbindelse med valget i 2017 trillet Digi.no terning på partienes nettsider og mdg.no fikk en solid femmer av ekspertene.

Desktop skjermbilde av Miljøpartiet De Grønne

Kunde:
Miljøpartiet De Grønne

Rolle:
Rådgivning, design, frontend-utvikling og implementering på WordPress

URL:
www.mdg.no

 

Mobil skjermbilde av Miljøpartiet De Grønne

«Vi samarbeider med Dekode fordi de setter brukernes behov foran alt annet. De er også proffe, raske, omgjengelige folk. De kjenner oss og våre brukere bedre enn noen, og alltid klare for å kaste seg rundt for å gjøre sidene våre enda bedre. Ofte på kort varsel! VI er også veldig fornøyde med WordPress som ramme rundt alt vi gjør. Den gir oss friheten vi trenger til å stadig bli bedre i takt med brukernes og våre egne behov.»

– Laurie McGregor, MDG

Konsept

Konseptet for løsningen er en budskapsformidling med menneskene i sentrum. Som besøkende på siden møter du stortingskandidater og menneskene i partiet gjennom profiler og personlige utsagn.

Vi har designet nettsiden med høy grad av fleksibilitet, som gjør det mulig for partiet selv å stokke om på sidenes struktur, inkorporere film og andre dynamiske elementer. Om man vil bidra økonomisk til partiets valgkamp, kan man donere penger via SMS eller kredittkort.

Resultatet er et moderne politisk kommunikasjonsverktøy, som sammen med Arbeiderpartiets hjemmeside scoret høyest i Netlife Research sin ​uoffisielle test​ over politiske partiers nettsider. Vi bisto også som rådgivere med deres satsning i sosiale medier, hvor de også gjorde det svært godt, faktisk best i følge VG.

Desktop skjermbilde av Miljøpartiet De Grønne

Siden 2013 har vi gjort ytterligere tiltak for økt trafikk, engasjement og donasjoner sammen med MDG. Blant annet har vi utviklet en egen kampanjeside i forbindelse med lokalvalget i 2015, hvor brukerne på en enkel måte kan finne frem til sin kommune og lese tall og annen relevant informasjon, med integrasjon mot lokallagenes egne nettsider. I 2017 fortsatte vi arbeidet og ser frem til å fortsette det gode samarbeidet.

Lokalvalget 2015

MDG gjorde et brakvalg i 2015 og fikk også en god del skryt for sine nettsider. De Grønne har solid kompetanse internt og er gøy å jobbe med. Geelmuyden Kiese gjorde en uformell analyse av de ulike partienes nettsider, og MDG fikk full pott, les mer her.