Nettbutikk

Oleana

Netthandelsløsningen oleana.no er et samarbeid mellom Anti Bergen og Dekode.

Anti har jobbet tett med Oleana for å revitalisere/redesigne den visuelle identiteten deres, slik at den er i tråd med kvalitetsproduktene Oleana produserer, samt deres unike og lokale forankring.

Oleana har siden oppstarten i 1992 vært konsekvente i tankegangen med å videreføre tradisjonen vi har her til lands med tekstilproduksjon og mønstret strikk i ull. Derfor designes og produseres alt av tekstiler her i Norge. Noe som også er et standpunkt om bærekraft, både med tanke på gode arbeidsvilkår og det miljømessige aspektet.

Utfordring

Hovedmålet for prosjektet var å finne riktig posisjon for Oleana i markedet, ved å skape et godt verktøy som kan hjelpe til med å vokse i riktig retning.

En sterk identitet er alfa omega om man skal lykkes innen moteindustrien.

Nettbutikken viser derfor historien bak hvert enkelt produkt, samtidig som presentasjonen av selve plaggene er smakfulle og av høy kvalitet.  

Oleana trengte også en løsning der de kunne distribuere innhold på de ulike sidene på en effektiv måte, for å spare tid på redigering og publisering.

Løsning

Oleana.no ble bygget opp med modulblokker. Modulblokkene gjør det enkelt å endre layouten på landingssiden, her kan innholdsblokkene flyttes på etter behov, eller etter hva man ønsker å fokusere på. I tillegg til en artikkelmal for “Historier”, utviklet vi flere skreddersydde innholdsmaler, noe som gir Oleana frihet til å publisere innhold over hele siden slik de selv måtte ønske, og med et variert uttrykk. Dette kan for eksempel være å fortelle historier om plaggene, om kvaliteten eller inspirasjonen bak. Det å kommunisere det unike ved hvert enkelt produkt har vært noe av det viktigste i arbeidet med Oleana sin netthandel.

 

Steg

I prosjektets første del ønsket Oleana fokus på posisjonering, på selve framstillingen av merkevaren og hvordan presentere produktene på en elegant måte med relevant innhold.

Netthandelen er for øyeblikket kun tilgjengelig i Norge, og utenlandske ip-adresser blir sendt til den engelske nettsiden (uten netthandel). I de neste stegene vil fokuset være på handel og optimalisering.

 

Client:
Oleana

Profile and web design:
Anti Bergen

Development:
Dekode

URL:
www.oleana.no