Jernbanedirektoratet: Fikk stordriftsfordeler ved å samle fire sider i én

Jernbanedirektoratet er et offentlig forvaltningsorgan som koordinerer mellom Samferdselsdepartementet og de andre aktørene i jernbanesektoren i Norge. De skal ivareta den strategiske, helhetlige og overordnede planleggingen og koordineringen av jernbanesektoren.

Kunde:
Jernbanedirektoratet
År:
2023

Utfordringen

Jernbanedirektoratets tidligere nettside fremsto som utdatert og lite helhetlig sammenlignet med direktoratets designprofil. I tillegg ønsket de å samle eksisterende og fremtidige prosjekter og samarbeid under en felles paraply på ny plattform, utviklet på ett og samme rammeverk. Lanseringsprosjektet inkluderte også oppdaterte nettsider for Lokførerskolenntpmetode.no og Konnekt, så de kunne jobbe enklere og dra nytte av stordriftsfordeler.

Det var også en utfordring med store mengder dokumenter på nettsiden, og det var utfordrende å finne relevant informasjon på grunn av manglende kategorisering, søk og filtrering.

Resultat

Nytt og helhetlig design

Går du inn på Jernbanedirektoratet.no i dag, blir du møtt av et moderne og tiltalende nettsted som reflekterer dagens designstandarder. Samtidig prioriterer nettstedet lett navigering og ryddighet, fremfor å nødvendigvis sprenge grenser designmessig – som seg hør og bør for et offentlig forvaltningsorgan.

Enkelte visuelle forskjeller er ivaretatt (særlig for Lokførerskolen), samtidig som de fleste sidene har en tydelig felles rød tråd. Jernbanedirektoratet har dessuten fått utviklet en komplett stilguide, og en verktøykasse med designelementer for å sikre et helhetlig uttrykk for presentasjoner og infografikk i fremtiden.

Enklere oppdateringer med Multisite

Den samme fremkommeligheten besøkende opplever på nettsiden, finner du også igjen under panseret. Den enkle Multisite-løsningen gjør at alle fire nettsider kan redigeres gjennom samme WordPress-rigg. Alt er samlet på ett sted, og er tilgjengelig for alle bak en enkelt innlogging.

Ryddig og oversiktlig dokumentbase

Som en rapport-tung aktør, har Jernbanedirektoratet dessuten fått hjelp med å samle og rydde i dokumentene sine. Der folk tidligere slet med å finne det de lette etter, kan de nå enkelt filtrere dokumenter utifra kategoriene de er interesserte i.

Vi leverte

  • Rådgivning
  • Design
  • Prosjektledelse
  • Utvikling
  • Innholdsrådgivning

Jeg har jobbet med flere aktører på ulike samarbeid, men utviklerteamet til Dekode er noe helt eget. De gir gode råd i utviklingen, og har alltid en faglig begrunnelse på hvorfor det de gjør er lurt. Samarbeidet har vært smertefritt og godt i utviklingen av nye nettsider.

Ragnhild Langeland, Nettansvarlig for Jernbanedirektoratet

Er du interessert i å høre mer om dette?

Ragnhild Geissert rådgiver i Dekode
Ragnhild Geissert
Rådgiver