Høyre.no: Fra 375 sider til en multisite!

Med en rekke fylkeslag og lokallag, og dermed veldig mange redaktører, ble det utfordrende å tydelig kommunisere hva partiet står for. Derfor fikk vi oppdraget med å samle alle de 375 sidene til en multisite-løsning som kunne hjelpe Høyre med å få godt frem sitt budskap.

Kunde:
Høyre
År:
2020
Høyre.no Hero

Hvem

Høyre er et av Norges største politiske partier. Med sitt liberalkonservative grunnlag har de gjentatte ganger dannet regjering i Norge. I kommunevalget 2023 ble Høyre Norges største parti.

Utfordringen

I partiet er det et stort apparat som jobber med retorikk og kommunikasjon. Nettsiden er derfor en viktig kanal for å formidle Høyres politikk. Ikke bare mot potensielle og eksisterende velgere, men tillitsvalgte og frivillige.

Høyre ønsket et CMS som ikke bare skulle ivareta kommunikasjonbehovene til høyre.no, men også fylkes og lokallagenes. Det var behov for en løsning som sikret at redaktører med varierende kunnskap i WordPress ble i stand til å bygge innhold på en profesjonell måte. 

«Vi ønsket en modulbasert tilnærming, der vi sammen med et byrå kunne definere hvilke blokker vi trengte. Vi ville at det skulle bli en lek å bygge nettsider for hovedorganisasjonen og lokallag – og ikke en pinsom affære»

Christian A. Schjelderup, digital rådgiver for Høyres stortingsgruppe.

Resultat

Høyre.no kan se ut som kun én nettside. Noen tror til og med at den er bygget opp med et enkelt WordPress tema. Sannheten er et godt stykke unna. Den består av over 375 forskjellige nettsider i et nettverk. Hver side har sin egen redaksjon, men hvor ulike superbrukere kan bistå og overstyre innhold.

Uten våre tillitsvalgte og bidragsytere i lokallag hadde vi ikke vært mye. Derfor er det så viktig å ha en god multisite, slik at også de som sitter i lokallagene får en verktøykasse de kan ta i bruk for å kommunisere på best mulig måte, forteller Christian A. Schjelderup, digital rådgiver for Høyres stortingsgruppe.

Dagens nettside ble utviklet i forkant av valget 2021, og påbegynt månedsskiftet mai/juni 2020. Dekode jobber løpende sammen med Høyre om videreutvikling og vedlikehold. 

Høyre Banner

Slik gikk vi frem

Fokus på en enkel redaktøropplevelse

375 nettsider og et enda høyere antall redaktører utfordret oss til å tenke annerledes når det kom til brukergrensesnitt. Vi endte opp med å utvikle et forenklet brukergrensesnitt for lokallag. Faktisk utviklet vi to ulike nivåer: Advanced og Basic. For redaktører på den nasjonale plattformen derimot har du et mer avansert grensesnitt, med langt flere muligheter. 

Design og UX

Høyres visuelle identitet er utviklet av Høyre selv, med kommunikasjonsrådgiver og ansvarlig for visuell utforming, Christian Hushovd, i spissen. Dekodes designer videreutviklet og sperret med Hushovd for å utfordre og for å skape et design tilpasset moderne digitale flater. Leveransen fra Dekode er ikke en låst mal, men et designsystem av moduler og mønster. Noe som gir stor fleksibilitet og skalerbarhet.

Vi gjorde en større analyse av innholdsstruktur og brukerflyt i prosjektets innledende fase. Noe som har resultert i et navigasjonskonsept og en sidestruktur som med få endringer fortsatt benyttes, tre år senere. 

Det er klart at den nye nettsiden påvirker hvordan vi kommuniserer. Det nye Høyre.no tilgjengeliggjør og presenterer programmet og valgløftene våre på den beste mulige måten, slik at velgere skal ta lettest mulig valg, forteller Christian A. Schjelderup, digital rådgiver for Høyres stortingsgruppe.

Utvikling og implementering

Nettsiden har høy teknisk kompleksitet med utvidet “min side” funksjonalitet (Mitt Høyre), skreddersydd medlemsskjema og integrasjoner mot ulike betalingsløsninger. Mye av innholdet på gammel side ble programmatisk migrert fra gammel til ny nettside. Noe som sparte Høyre for mye arbeid. 

Mitt Høyre er siden lansering videreutviklet og innholdet er i stor grad tilpasset rollen til medlemmet som er logget inn. Der kan de enkelt redigere sin egen profil og man kan betale for nytt medlemskap. På den måten får Høyre en gyllen mulighet til å kommunisere direkte til sine medlemmer.

Ved at alt er samlet i et WordPress nettverk forenkles både vedlikehold og funksjonalitet og kan deles på tvers av hele nettverket. Utvikles det en modul på høyre.no som er av verdi for et lokallag, kan denne modulen aktiveres med kun et tasteklikk. Synergiene er store. Både i form av lavere videreutviklingskostnader, men også vedlikehold ettersom alle nettsidene deler samme kodebase. 

Vi leverte

  • Analyse og innsikt
  • Rådgivning
  • Visuell Identitet
  • Utvikling
  • Prosjektledelse
  • Integrasjoner

Ta kontakt

Kan en multisite-løsning være noe for din bedrift?

Jørgen Bertelsen, rådgiver i Dekode, foto
Jørgen Bertelsen
Rådgiver og fagansvarlig