Er du vår nye frontend-utvikler?
Dekode leter nå etter strukturerte og selvgående frontend-utviklere til våre team. Vi har vekslet noen ord med onboarding-ansvarlig for nye utviklere i Dekode, Peder Andreas Nielsen, om hvem vi ser etter.
Peder jobber som utvikler i Dekode, og er tech-lead i sitt utviklerteam. Han jobber mye med integrasjoner mot CRM og tredjeparts betalings- og donasjonsløsninger for organisasjoner.
Hvorfor trenger Dekode frontend-utviklere?
— Først og fremst fordi vi opplever en økning i oppdragsmengde, men vi ser også at WordPress beveger seg mer og mer i en retning som krever frontend-ekspertise, i form av React og Gutenberg. Det er et stort skifte fra tidligere. Derfor er vi nå på jakt etter frontend-utviklere, sier Peder og utdyper:
— Før var det php-kompetansen som var det aller viktigste. Nå opplever vi at frontend-kompetansen har tatt over den tronen.
Peder er en av dem som leser søknaden din, og etterhvert også møter deg i et eventuelt intervju. I løpet av intervjuprosessen skal Peder også gjennomgå kodeprøven din – en test som aktuelle kandidater blir tilsendt i forkant av andregangsintervjuet.
Hva skal til for å overbevise om at du er den rette kandidaten?
— En god kodeprøve er godt strukturert, må vise at man tenker skalerbart og at løsningen er bærekraftig over tid. Vi ønsker modulær kode – at man enkelt kan skifte ut enkeltelementer uten at det får store følger for resten av løsningen. Den må heller ikke være overkomplisert, og skal følge WordPress best practice. Kort sagt må man vise at man kjenner til WordPress-plattformen, og mulighetene den bringer med seg. Koden må tåle en regnskyll også, i følge Peder:
— Koden din må holde seg godt i uforutsette hendelser. Når stormen kommer, må koden være paraplyen som holder deg tørr.
Hvorfor bør frontend-utviklere sende inn en søknad?
— Fordi man kommer inn i det beste WordPress-miljøet i Norge. Her jobber det flinke folk med veldig god kjennskap til WordPress. Man får muligheten til å jobbe i et svært behjelpelig miljø med likesinnede.
Et behjelpelig miljø har flere fordeler, i følge Peder:
— Vi er flinke til å strekke ut hånden og sparre med hverandre. Det kan være et savn hos utviklere som jobber mye alene. Dette en stor fordel også for egen læringskurve – ved å snakke med kollegaer finner man ofte ut av utfordringer selv, forteller Peder, og legger til:
— Vi er såpass mange i Dekode at det sjeldent dukker opp problemer og utfordringer noen av oss ikke har vært borti før, og ikke har en løsning på. Man trenger ikke å kunne alt, men miljøet og forutsetningene for utvikling er veldig store, nettopp fordi vi er så mange.
Her kan du lese hva våre egne utviklere mener om Dekode som arbeidsplass.
God onboarding er essensielt
Peder har også ansvaret for onboarding. Det vil si at Peder tilrettelegger for nye utviklere som starter i Dekode.
En god og effektiv onboardingprosess er essensielt for nyansatte, og Peder understreker viktigheten i dette, særlig når man opplever stor vekst – slik som Dekode gjør akkurat nå:
— Opplæring, informasjon og støttefunksjoner er essensielt for nyansatte, og jeg tilrettelegger for en strukturert og dokumentert onboarding. Da jeg startet i Dekode var vi 25 ansatte, nå er vi 50. Vi har vokst betydelig de siste årene, og det krever gode rutiner fra start. Da blir vi unisone, avslutter Peder.
Har du lyst til å bli vår nye frontend-utvikler? Da kan du søke på stillingen her