Digital partner

Kongelig Norsk Automobilklub

Hånd med hanske på bilratt

Kongelig Norsk Automobilklub (KNA)

er Norges første bilorganisasjon, etablert i 1907. Gjennom sitt nybrottsarbeid formet KNA bilismen i Norge. Da Dekode kom i kontakt med KNA var organisasjonen midt i en prosess for å ta en tydeligere posisjon. De ønsket å revitalisere sitt politiske engasjement og befeste posisjonen som bilfolkets stemme. 

Fronten på veteranbiler

Utangspunktet

Kongelig Norsk Automobilklub ønsket ny nettside, samt iOS og Android mobil applikasjoner. Nettsiden skulle løse nye kommunikasjonsbehov, mens appene primært skulle muliggjøre et digitalt medlemskort, samt kvikk tilgang til KNA sin veihjelp fra mobil. KNA sin designguide var relativt ny.

 

Ulike skjermer viser ulike sider fra KNA sin nettside

Kongelig Norsk Automobilklub – klare for vekst

For å disponere KNA sine midler mer effektivt foreslo Dekode en blanding av WordPress og en Progressiv Web Applikasjon (PWA). Sistnevnte er en nettside som kan imitere mye av funksjonaliteten man finner i ordinære mobil apper og dermed løste app-behovet seg på en kostnadseffektiv måte.

Nettsiden ble laget på WordPress med den blokkbaserte editoren “Gutenberg”. Ved å skreddersy moduler etter KNA sine formål løser nettsiden deres kommunikasjonsbehov.

Gjennom rådgivning og workshop anbefalte vi at KNA gikk over til digitale medlemskap, som fornyes automatisk. Dette ble løst ved å implementere Stripe betalingsløsning med recurring payments
. Organisasjonen er dermed i stand å håndtere ytterligere vekst i medlemsmassen.

“Min Side” for betalende medlemmer er bygget som en PWA og integrert mot medlemsdatabasen. Med gyldig medlemskap har man tilgang til digitalt medlemskort, veihjelp, rådgivning og administrasjon av medlemskapet. 

Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) sin logo, redesignet av Dekode

Visuelt løft

I tråd med ny posisjonering tok Dekode initiativ til en endring av KNA sin logo. Vi gravde i arkiver og fant veien tilbake til hjulet som hadde pleid å pryde KNA logoen. Med et nært samarbeid og en god dose pragmatisme har KNA fått et visuelt løft og et verktøy som kan støtte ny posisjonering og ambisjoner.

Dame som kjører bil med stort skjerf rundt halsen. Bildet hentet fra Kongelig Norsk Automobilklub

Kunde:
Kongelig Norsk Automobilklub (KNA)

Rolle:
Strategi
Rådgiving
Webdesign
Utvikling
Profildesign

Samarbeid:
Profundo, medlemsregister
Amidays, SEO partner

Url:
https://kna.no/